Categories: Volkswagen Anahtarı

İmmobilizer Active

Göstergede İmmobilizer Active Yazısı Var ve Araç Çalışmıyor

İmmobilizer Active Sorunu

Aracınızın göstergesinde immobilizer active yazısı varsa aracınız çalışmayacaktır. Bu, şu anlama gelir: Aracınız anahtarı görmüyor, tanımıyor. Aracın anahtarı görmemesi iki sebepten kaynaklanır. İlk ihtimal anahtarın arızalı olmasıdır. İkinci ihtimal ise aracın arızalı olmasıdır. Yedek anahtarınız varsa onu deneyiniz eğer onunlada çalışmıyorsa araç arızalı demektir. Araç arızasına biz bakmıyoruz. Şayet yedek anahtarınız yoksa mevcut anahtarınızı bize getirirseniz test cihazlarımızla kontrol edebilir ve arızalıysa tamirini yapabiliriz. Uzaktaysanız bizi aramanıza gerek yok, bulunduğunuz yerde bir anahtarcıya götürüp test ettirin. Sıkıntı anahtardan ise test sonunda belli olacaktır.

Hangi Araçlarda Bu arıza Oluyor?

Genellikle volkswagen gurubu araçlarda polo golf jetta caddy,passat,transporter,caravelle vb. immobilizer arızasından dolayı ekranda immobilizer active yazısı çıkmaktadır.  İmmobilizer active ne demektir? Araç çalıştırılamaz anlamına gelmektedir ve bu durumda araç çalışmayacaktır.
Sebebi nedir?  Anahtarın darbeye maruz kalması sonucu immobilizeri bozulabilmekte ve bu durum ortaya çıkmaktadır. Balkondan pencereden atılan anahtarların yer düşmesi sonucu immo çipi hasar görebilmektedir. O an bunu hissettirmeyen anahtar daha sonra ilerleyen günlerde arızayı göstermeye başlamaktadır.Bazan ise hemen darbenin akibetinde bu arıza görünebilmektedir.Böyle bir uyarıyla karşılaştığınızda yapacağınız ilk iş yedek anahtarı denemektir. Yedeke anahtarınız yoksa ve immobilizer active uyarısından dolayı aracınızı çalıştıramıyorsanız bizimle iletişim kurunuz.

İmmobilizer Oto Anahtar Ne Demektir? İmmobilizer Nedir?

Kelime anlamı ‘hareketsizleştirici’dir Araçlar üzerinde ve  araç anahtarı içerisinde bulunan Transponderlar sayesinde hırsızlık olaylarına karşı kullanılan bir araç güvenlik sistemidir.
İmmobilizer sistem , elektronik bir hırsızlık emniyetidir. Kontak anahtarı kontaktan çıkarıldıktan sonra aktif duruma geçer ve aracın yetkisiz kişilerce çalıştırılmasını engeller. Sistem, kontak anahtarına entegre edilmiş bir verici ve alıcı ünitesinden (Transponder) yararlanır. Bu, her marş işleminde araç elektroniğine yeni bir kod bildirir. Ancak anahtar buna uyan yetkilendirme koduna sahip olduğunda kilitleme kaldırılır.

ARAÇLARDA İMMOBİLİZER SİSTEMİNİN  TARİHİ GEÇMİŞİ

1993 Yılından sonra Avrupadaki sigorta şirketlerinin yaptıkları baskılar sonucunda otomotiv üreticileri, araçlar üzerinde kullanılacak bir güvenlik sistemi arayışı içerisine girdiler. Bunun sonucunda 1995 yılından sonra Almanya başta olmak üzere tüm Avrupa da araçlar immobilzer sistemine sahip olarak üretilmeye başlandı…Forza

İMMO SİSTEMİNİN ARAÇLARIN  ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

  • immobilizer sistemi araç üzerinde benzinli araçlarda ateşleme sistemini keser
  • immobilizer Sistemi araç üzerinde dizel araçlarda mazot pompasının çalışmasına izin vermez

ÇİPLİ İMMOBİLİZER SİSTEMİNİN ÇALIŞMA MANTIĞI

 

  • Kontak açılınca BEYİN tarafından Okuyucu  aracılığı ile kontak antenine enerji gönderilir
  • Antenden gönderilen sinyal sayesinde Transponder enerjilenir
  • Okuyucu aracılığı ile antenden transponder a soru sorulur,
  • Soruya alınan cevap anten aracılığı ile okuyucuya oradan da BEYİN e aktarılır,
  • Bu gelen cevap BEYİN  de kayıtlı veriler ile karşılaştırılır,
  • Verilerin uyumlu olması durumunda  immobilizer sistemi aracın çalışmasına izin verir.
  • Verilerin uyumlu olmaması durumunda immobilizer sistemi aracın çalışmasına izin vermez.

TRANSPONDER (Diğer adıyla Çip) NEDİR?

Belli bir yapıdaki bilgiyi, manyetik olarak kendi üzerinde saklayan bir elektronik  nesnedir .Otomotivde 125 KHz ve 134,2 KHz lik frekanslarda çalışır

TRANSPONDER’IN ÖZELLİKLERİ

 

  • İçindeki bilgiyi kalıcı olarak saklayabilir.
  • İçindeki bilgi uygun cihazlarla değiştirilebilir.
  • Kablosuz iletişim ile bilgi alış-verişi yapar.
  • Pille çalışmazlar extra enerjiye ihtiyaçları yoktur
  • immobilizer sistemli oto anahtarlarında kullanılmaktadır
  • Uzun yıllar boyunca bozulmazlar
admin

View Comments

  • İYİ AKŞAMLAR .
    geçen gün aracımın( 2008 jetta 1.4 tsı) başına geçtim. çalıştırdığımda motor marş bastığı gibi ardından stop etti bunu bir kaç defa denedim hep aynı. sonra bilgi ekranında immobilizier active yazısını görünce sorunun anahtardan kaynaklandığını anladım. bingöl de wv servisi olmadığından arabayı oto elktronikçisine bırakmak zorunda kaldım. 3 gündür adam uğraşıyor. ama henüz bir sonuç almadık. tamircide wv servisinde kullanılan üst düzey makinalar da var. tamirci beyinde sorun olmadığını söylüyor. ama sistem anahtarları tanımıyor. kullandığım anahtarlar aracın orjinal anhatarları. ama yeni anahtar da tanıtamıyoruz. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

    • İyi akşamlar, geçmiş olsun. Arıza anahtardan gibi görünüyor fakat belliki başka sıkıntılardan dolayı anahtarı tanımıyor.Aracınızı elektronikçi arkadaş düzeltemezse , yetkili servisin yolu görünüyor.Bu arıza donanımsal olabileceği gibi yazılımsal bir arızada olabilir.

  • slm.benim aracım 2003 polo benzinli.bu araçda bu arızayı kimse bulamıyor.istanbulu hep gezdim malesef bilmiyorlar.araba ilk marşta çalışmıyor ikincide hemen çalışıyor.bu devamlı yapmıyor.mesele araç sıcakken park ettiniz 5 dk sonra o çalışmamazlığı yapıyor.neler değiştirdim ama malesef olmadı.

    • Buji kablosunun motara girdigi yerlerde kacak yapiyordur.motor ustu kapali oldugundan genelde zor bulunuyor.motor plastik kapagini acin.karanlik ortamda marsbyapin.kacak kivilcimlari.gorursunuz.

  • slm.benim aracım 2003 polo benzinli.bu araçda bu arızayı kimse bulamıyor.istanbulu hep gezdim malesef bilmiyorlar.araba ilk marşta çalışmıyor ikincide hemen çalışıyor.bu devamlı yapmıyor.mesele araç sıcakken park ettiniz 5 dk sonra o çalışmamazlığı yapıyor.neler değiştirdim ama malesef olmadı.

    • İyi günler, şehir dışındaydım, geç yazdığım için özür diliyorum. Polo aracınızın arızsının anahtardan olmadığını anlıyoruz. Oto elektronik işinden anlayan arkadaşların bu sorunu çözebileceğini düşünüyorum. İşin ehli arkadaşlarımız var, isterseniz irtibat kurmanızı sağlarız.

  • merhabalar
    arabamin anahtarini kaybettim ve ikinci el anahtar ve kontak aldim ama araci calistiramiyorum imobilizer var yeni anahtari tanimiyor imobilizeri devre disi birakabilirmiyim yardimci olursaniz cok sevinirim

    arac volvo v40 1.9td 1998

    saygilar

    • İyi günler, immobilizer probleminizi çözebiliriz. Bize telefonla ulaşınız 0544 5056969

  • Iyi geceler .Acil yardima ihtiyacim var..Bora
    arabami arkadasima vermistim..Kendisi immobilizerli anahtar yerine plastik sapli anahtarla defalarca denemis ..Tabiki çalismamis..Simdi immoblizir li anahtarida taktigimda Almanca immibolizer aktive diyor ve hic calismiyor .Ne olmus olabilir?

  • Usta hayırlı akşamlar bende 2006 kargo var akuyu soktuk 10 veya 15 dakka sonra geri taktik şimdi araçta ortada yanan kırmızı ışık devamlı yanık kalıyor mars yapıyorum çalışmıyor yolda kaldım

  • Merhaba aracım 2008 caravella yapmurlu havalarda ekran göstergesi kendini resetliyor ekrandaki bütün ışıklar yanıyor ve devir saatleri sıfıra düşüyor sehir halindeyken daha sonra düEliyor yağmurlu havalarda genelde 3-4 defa bunu yapıyor nor mal günlerde sadece günlük km ile saati sıfırlıyor

    • Merhaba, göstergeniz yada motor beyni (ECU) problemli olabilir. Öncelikle gösterge işiyle uğraşan arkadaşlara danışmanızda fayda var, çözüm olmazsa beyinci arkadaşlarla irtibat kurunuz.

    • Mehmet bey aracınınızda ki sorun benim aracımdada var. Sorunu nasıl çözdünüz.

  • merhaba bende golf 4 var anahtarı cevirdiğimde hata veriyo immobilizier active yazısı ekrana geliyor ve anahtar ısıgı yanıyor ekranda ama kapatıp geri actıgımda geri gidiyor sorun kalkıyor yani bazen algılıyor bazen algılamıyor sizce sorun ne olabilir ? tesekkürler bu arada

    • Merhaba, öncelikle yedek anahtarınız varsa bir sürede onunla kullanın.Eğer yoksa bir yedek anahtar yaptırıp deneyin. Sıkıntı ortadan kalkmadıysa beyinci arkadaşlarla kontak kurun. Antenden,tesisattan beyinden yada diğer elektronik devrelerden olabilir.

  • Pasat 2007 model arabamın anahtarinda sorun yaratıyor calistirmiyor wegfapress aktiv. Yazıyor neden

  • Aracım 1.8 t passat.97 model .lpg bitince benzine aldım .bir süre benzinde gittim geldim.fakat tekrar araca bindiğimde çalışmadı.6 litre benzin aldım ama yine çalışmadı.bayagı bi uğraştım.akü zayıflayana kadar.sonrası petrole çektik LPG aldım.yine çalışmadı.dediğiniz gibi akü zayıflayınca marş yapmayacak kadar azaldığında immobilizer ateşleneyi kesebilirmi acaba

Recent Posts

Hakkımızda

Hakkımızda, Arkadaş Oto Anahtar olarak İstanbul Bağcılarda 30 yılı aşkın bir süredir oto anahtarı motosiklet…

2 ay ago

Honda Forza Kumanda Kodlama

Honda Forza Kumanda Kodlama ihtiyacınız için en uygun fiyatı firmamızdan alacağınıza eminiz..Servislere bir sürü paralar vermeniz…

3 ay ago

Honda Forza Kumandası Anahtarı

Honda Forza Kumandası Anahtarı ihtiyacınızı en uygun fiyata firmamızdan temin edebilirsiniz..Servislere bir sürü paralar vermeniz gerekmiyor …

2 yıl ago

Vespa Kontak Anahtarı

Tüm Anahtarlar Kayboldu Ne Yapmak Gerekir? Vespa yedek ve kayıp anahtar yapımı için bizi arayabilirsiniz…

2 yıl ago

Renault Clio5 Anahtarı

Clio5 Yedek Anahtarı Kime Yaptırabilirim ? Renault Clio5 yedek anahtar ve kart ihtiyacınız için bizi…

2 yıl ago

Honda Forza Anahtarı

Honda Forza yedek ve kayıp anahtar yapımı  İstanbul 0544 505 6969. Bütün anahtarlarınız kaybolsada honda…

2 yıl ago