Categories: Genel

Kontak Anahtarı Arabayı Çalıştırmıyor

İmmobilizer Oto Anahtar Arızası

Kontak anahtarı arabayı çalıştırmıyor ise arızanın araçtan kaynaklandığını düşünerek tamirci çağrılır.Bu düşünce zamanla değişmekte ve son yıllarda bu gibi durumlarda önce oto anahtarcısı çağrılmakta ve ilk önce anahtardan şüphelenilmektedir.
Oto anahtarında immobilizer, yani elektronik sisteme geçilmesinden sonra, kontak anahtarıyla aracını çalıştıramayan mağdur sayısı bayağı artmıştır. Çünkü anahtarların balkondan pencereden atılmak suretiyle yere düşerek hasar görmeleri sebebiyle çipleri  arızalanmakta ve bu sebeple aracı çalıştırmamaktadır. Birçok aracın göstergesinde bu durumu belirten uyarı lambaları olmasına karşın ,uyarı lambası olmayan araçlarda mevcuttur.
Citroen ve Peugeot araçların birçoğunda immobilizer arızası durumuda ekranda  ”electronic anty theft faulty” uyarısı çıkmaktadır.Anlamı ; ”hırsızlığa karşı elektronik koruma” dır. Anahtarın kumandalı yada kumandasız olması birşeyi değiştirmez çünkü kumandasız anahtarın plastiğine gömülmüş vaziyette immobilizer çipi bulunur. Darbeye maruz kaldıklarında bu çipler zarar görmektedir. Varsa yedek anahtarınızla aracınızı çalıştırabilirsiniz ,yoksa bizi arayınız 0544 5056969
Renault kartlı anahtarlarda ,özellikle Megane ve Lagunalarda immobilizer arızası durumunda ekranda  ”kart okunamadı” uyarısı çıkmaktadır. Bu durumda araç çalışmayacaktır. Tamirci çağırmanıza gerek yoktur , bizi aramanız yeterlidir  0544 50569690544. Mobil servisimizle araç yanında yeni kart yapabildiğimiz gibi arızalı megane kartınızı tamir edebilirız.
İmmobilizer oto anahtarlarının hayatımıza girmesi, güvenliğimizi ne kadar arttırdıysa ; mağduriyetleride o derece arttırmıştır.
– İmmobilizerli anahtarlara nazik davranmak gerekiyor,yoksa immobilizer çipi arızalanır ve aracı çalıştırmaz.
– İmmobilizerli araçlar düz kontak yapılarak çalıştırılamaz.
– Kaybolan anahtarın immobilizer bilgileri cihaz vasıtasıyla aracın beyninden silindiği taktirde risk oluşturmaz.Kontak değiştirmeye gerek kalmaz.
İmmobilizer çipi, aracın beyniyle iletişim halinde olduğu için, beyinden kaynaklanan bir arıza sebebiyle iletişim koparsa araç çalışmaz.
İmmobilizer anahtar yapımı zor ve msraflı bir işi olduğu için bu işe gönül vermiş oto anahtarcılar veya servisler tarafından yapılabilir.
– Servislerin anahtar yapma süreleri bazan onbeş günü bulmaktadır. Bu durumda oto anahtarcıları daha kısa sürede immobilizerli oto anahtarı yapabildikleri için öne çıkmakta ve tercih sebebi olmaktadır.
Tüm bu uyarılardan sonra anahtarımızın ne kadar fonksiyonel ne kadar kıymetli olduğunun farkına varmışızdır.
Arkadaş Oto Anahtar tüm oto anahtar sorunlarınıza çözüm üretecek donanıma ve bilgi birikimine sahiptir. Tüm anahtarlarınız kaybolduysa bizi arayınız 0544 505 696900, mobil servisimizle aracınızın yanında anahtarınızı yaparak teslim edelim.

You’ll need Skype CreditFree via Skype
admin

View Comments

  • Palio aracıma anahtarı takıp kontağı açıyorım anahtar Işığı yanıyor ve hiç sönmüyor araç marş basıyor ama çalışmıyor yolda kaldım

    • İyi günler, sorunun anahtardan kaynaklanmadığını anlıyorum. Oto elektrikçi yada oto elektronikçinin araca bakması gerekiyor.

  • 2002 1,5 DİZEL CLİO ARABAM VAR .KONTAK ANAHTARI TAKINCA IŞIK SÖNMÜYO DOLAYISI İLE ÇALIŞMIYOR. ANAHTARIN KUMANDASINA BASARAK ÇEVİRİRSEM IŞIK SÖNÜYOR VE KONTAK AÇILIYOR SORUN YOK NEDEN OLABİLİR!!!!!! ANAHTARIN UZAKTAN KUMANDASINDA FALAN SORUN YOK KAPILARI ACIP KAPATIYOR...

  • Nissan almera 2007 aracimin kontak anahtari uzaktan kumandasi calismiyor manuel olarak kapiyi aciyor kontagi yerine takinca da araca hic elektrik gelmiyor. Yedek anahtardada aynisi oluyor kontaklari takiyorum ama araca elektrik gelmiyor arac calismiyor. Yardimci olursaniz sevinirim

    • Merhaba, sıkıntızının anahtarla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Anahtar onun olmasa bile kontağı çevirdiğinizde göstergeye enerji gelmek durumunda. Oto elektrikçiyle görüşün.

  • Selamun aleykum benim arcim citroen c5 2011 aracın anahtari kapilari kitliyo 5 dk sonra araba uyku moduna girince anahtar kapilati acmiyo araci calistirinca tekrar aktif oluyo sizin yapabileceginiz bisey varmi

    • Merhaba aracınızın yazılım problemi var . Serviste yazılımı güncelletirseniz düzelir.

  • Iyi günler benim pejo 307 de de problem var.
    Kumanda ile kapı açılmadı, manüel açma yaptım, göstergelerden airbag el freni akü emniyet kemeri ve yol tutuş lambalarını yaktı. Kontak anahtarını çıkarmam rağmen lambalar bir süre yanmaya devam ettim. Arabayı bırakıp gittim. Sabah tekrar denedim bu defa hiç bir lamba yanmadi motor çalışmadı kumanda hala çalışmıyor. Problem ne olabilir

    • Merhaba, probleminizin anahtarla ilgili olmadığı kesin. Beyin kaynaklı olma ihtimali çok yüksek. Tesisatta da sıkıntı olabilir.

      • Merhaba arabam nissan micra 2006 model ara ara arabam çalışmıyor bu akşamda kırmızı renkde ilk anahtar sonra araba olarak yanıp sönen ikaz işareti gösterdi arabamın motorunu durdurmama ragmen devam etti yanmaya sizce anahtarla ilgili bir sorun mu var?

  • İyi günler, kontak anahtarının yanında anahtarlıkta üç beş tane ev anahtarı var kontağına zararı olurmu. Teşekkürler.

    • İyi günler, tek anahtarın kontakta olması kontağın ömrünün uzun olması açısından faydalıdır.. Anahtarlıkta fazla anahtar olması kontağa fazla baskı yapacağından zamanla yıpranıp bozulmasına sebep olur. Başka bir sıkıntı oluşturmaz.

  • kia ceed aracımda kontak anahtarını takıyorum aracı çalıştıramıyorum önceden yanan anahtar işareti şimdi yanmıyot hiç

    • Günaydın, yedek anahtarınız varsa onunla deneyin. Aracınız anahtarı tanımıyor. Bu sıkıntı araçtan olabildiği gibi,anahtardan da olabilir. Yedek anahtarınızda da aynı durum varsa aracınızıda sıkıntı var demektir, Elektrikçiye yada beyinciye göstermeniz gerekir.
      Yedek anahtarınız yoksa , öncelikle anahtarınızın sağlam olup olmadığı test edilmelidir. İşyerimize getirirseniz bakarız.

    • Merhaba,
      İletişim kısmını bulamadığım için buradan yazıyorum.
      Megane 2 2009 model aracımın kart okunamıyor arızası var ve araba çalışmıyor. Bu konu hakkında 2 sorum olacak:
      1- Mevcut anahtarın tamir masrafı nedir ?
      2- Yeni bir anahtar yaptırırsam maliyeti ne olur ? Ne kadar sürede kopyalanabilir ?
      selamlar
      Faruk Kara

  • Arabanın ustunde takılı anahtar ama anahtar cevrılmıyor sanki kilitlemiş gbi napmalıyız

    • İstanbuldaysanız aracınızın yanında kontağınıza müdahale edebilir ve sorunu çözebiliriz.

  • Merhaba aracim pejo 307 2003 model anahtari takınca kontak acilmiyor yedek anahtarimda yok hicbir ışık yanmıyor aku takviseyi yaptim.ama düzelmedi sorun. Neyden kaynakli olabilir

    • Merhaba, kontak anahtarınızla kontağı çevirebiliyor musunuz? Eğer çevirebiliyorsanız ve gösterge ışıkları yanmıyorsa elektriksel bir sıkıntı var demektir.

      • Abi hepsi yanıyorda sarı kilitli araba göstergesii açılmıyor 5 defa anahtarı takip cikarilinca anca okuyor

  • Merhaba arabam Citroën 2007 c4 model anahtarı cici bozuldu ve kumandayla açıp kapatamıyorum illa anahtarı kapı kolunda bulunan yerden açıyorum geçenlere arabam Çalışmanın marş yapmadı ama tüm ışıklar açılıyor ve elektrik sıkıntısı yok anahtarlar mı kaynaklandı şimdiden teşekkür ederim

    • Merhaba, muhtemelen anahtarınızın bozukluğundan kaynaklanıyor. İşyrimize uğrarsanız çözümler sunarız.

Recent Posts

Hakkımızda

Hakkımızda, Arkadaş Oto Anahtar olarak İstanbul Bağcılarda 30 yılı aşkın bir süredir oto anahtarı motosiklet…

2 ay ago

Honda Forza Kumanda Kodlama

Honda Forza Kumanda Kodlama ihtiyacınız için en uygun fiyatı firmamızdan alacağınıza eminiz..Servislere bir sürü paralar vermeniz…

3 ay ago

Honda Forza Kumandası Anahtarı

Honda Forza Kumandası Anahtarı ihtiyacınızı en uygun fiyata firmamızdan temin edebilirsiniz..Servislere bir sürü paralar vermeniz gerekmiyor …

2 yıl ago

Vespa Kontak Anahtarı

Tüm Anahtarlar Kayboldu Ne Yapmak Gerekir? Vespa yedek ve kayıp anahtar yapımı için bizi arayabilirsiniz…

2 yıl ago

Renault Clio5 Anahtarı

Clio5 Yedek Anahtarı Kime Yaptırabilirim ? Renault Clio5 yedek anahtar ve kart ihtiyacınız için bizi…

2 yıl ago

Honda Forza Anahtarı

Honda Forza yedek ve kayıp anahtar yapımı  İstanbul 0544 505 6969. Bütün anahtarlarınız kaybolsada honda…

2 yıl ago